Четвер, 25.04.2024, 08:33

Вітаю Вас Гість | RSS

Дякую, що зайшли на сайт!
Головна » 2013 » Вересень » 9 » Запах і спілкування
22:57
Запах і спілкування
За висновками  експертів з Утрехтського університету в Нідерландах,стало відомо,що люди можуть спілкуватися за допомогою запахів.
Щоб прийти до таких приголомшуючим висновків, група учених зібрала проби поту під пахвами у 10 чоловіків під час перегляду страшних сцен з фільмів жахів або відразливих кліпів каналу MTV. Далі дослідники попросили 36 добровольців-жінок спробувати на собі візуальний тест під час вдихання цього запаху.
 Коли жінки вдихали запах поту під впливом страху, то на їхніх очах з'являвся вираз переляку, а коли вони вдихали запах поту під впливом огидних сцен, то їхні обличчя відбивали відповідну гримасу неприйняття. Вчені навмисно відібрали чоловіків в ролі піддослідних, а жінок - в ролі експертів, оскільки саме жінки більш чутливі до запаху чоловічого поту, тоді як чоловіки схильні потіти сильніше. Отримані дані свідчать про те, що люди можуть спілкуватися не лише вербально, але й сприймають запах як відображення певних емоцій.
Таким чином, запахи мають досить велике значення у міжособистісному спілкуванні, оскільки впливають на загальне враження про людину. Вони впливають на наше повсякденне життя, незалежно від того, усвідомлюємо ми це чи ні. Неприємний запах може відштовхувати сильніше, ніж слово. Тому  наука , яка вивчає запахи-це ольфакторика є досить важливим елементом спілкування між людьми.

Будь-яке почуття починається з нюху
                                            Ж.Ж.Руссо

Переглядів: 628 | Додав: Lesya | Теги: Запах і спілкування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: