Четвер, 28.03.2024, 13:06

Вітаю Вас Гість | RSS

Дякую, що зайшли на сайт!
Головна » 2014 » Лютий » 16 » Тести на визначення провідної руки і ведучого ока
22:29
Тести на визначення провідної руки і ведучого ока
Тести на визначення провідної руки і ведучого ока 

Основоположник вітчизняної нейропсихології А.Р. Лурія запропонував визначати провідну руку і ведуче око за наступними тестам.


1.Переплетіть кілька разів поспіль пальці рук. Великий палець , який руки виявиться зверху , та і є провідною при виконанні дрібних рухів.
2.Схрестіть руки на грудях в « позі Наполеона» . Яка рука від ліктя до зап'ястя виявиться зверху  та і є провідною . Якщо ви поміняєте позиції рук , то випробуєте незручність , так як ви або лівша , або правша

3.Подивіться, яка рука зверху , коли ви аплодуєте .

4.Зверніть увагу на величину луночки нігтя великого пальця і мізинця , а також на венозну систему на руках. У ведучої руки луночку більше , а вени - більшими.

5.Складіть долоні рівно , впритул один до одного. Зауважте: пальці ведучої руки зазвичай на 1-2 мм довше пальців на іншій руці .

6.Візьміть олівець. « Прицільтеся » , вибравши мішень і дивлячись на неї обома очима через кінчик олівця . Зажмурте одне око , потім інший . Якщо мішень сильно зміщується при замруженими лівому оці , то ліве око - ведучий, і навпаки.

7.Провідною ногою є та, якою ви відштовхуєтеся при стрибку.


Вельми часто у багатьох людей ці тести не збігаються. Це говорить про те , що у них обидві півкулі мовні і що вони парціальні (часткові) лівші.

Буває й так , що у людини абсолютно однакові тести для обох рук , плюс обидва ока ведучі, цільові , і їх поля зору однакові . Це досить рідкісне явище. Таких людей називають амбидекстрами . Вони майстри на всі руки. Амбідекстром був Леонардо да Вінчі. Його приклад підтверджує гіпотезу: вміння володіти лівою рукою точно так само , як правою , сприяє гармонійному розвитку обох півкуль мозку.




Переглядів: 2113 | Додав: Lesya | Теги: Тести на визначення провідної руки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: