Вівторок, 23.04.2024, 11:42

Вітаю Вас Гість | RSS

Дякую, що зайшли на сайт!
Головна » 2016 » Січень » 3 » Освітні технології для вчителів на БЕТТ-2015
17:37
Освітні технології для вчителів на БЕТТ-2015

Освітні технології для вчителів на БЕТТ-2015

Цьогорічна виставка БЕТТ (Bett Show), що скорочено від British Educational Training and Technology Show, тобто британська виставка «едукаційних» тренінгів і технологій, - відбулася в столиці Об’єднаного Королівства і ще раз підтвердила своє реноме головної виставки досягнень інноваційної освіти не лише Великої Британії, але й усього світу.

Поговоримо про лондонську виставку та про тенденції розвитку інформаційних технологій у сфері освіти з керівником департаменту ІКТ Новопечерської школи Артуром Кочаряном, який уже вдруге став учасником лондонської Bett show.

Пане Артуре, що показала цьогорічна виставка?

Виставка БЕТТ вражає щоразу, насамперед, своїми масштабами. ЇЇ численні експозиції, презентаційні та лекційні майданчики вміщає простір величного Експоцентру Лондона – розташуванням і архітектурою він нагадує київський виставковий центр, що на Лівому березі, проте значно перевершує його за розмірами.

Але захоплює власне надзвичайно насичена програма БЕТТ. Всі чотири дні цього освітянського ярмарку рясніють презентаціями, семінарами, воркшопами, зустрічами з ІТ гуру, виступами освітніх знаменитостей…

Традиційно головною подією є Форум лідерів освіти, що проходить за підтримки компанії Майкрософт. Цьогорічний Форум розглядав питання відповідності навчальних програм до вимог учнів з особливими потребами та проблему подолання навчального розриву між успішними та відстаючими школярами.

Також лунала тема підтримки шкіл у посиленому викладанні предметів STEM, так англійською позначають групу предметів наукового, технічного та математичного спрямування. Увагу учасників Форуму привернули виступи програмних спікерів, серед них були як відомі освітянському загалу постаті, Джім Вейлз та Кен Робінсон, так і менш знані, як, наприклад, Емілі Томсон, яка працює завучем школи, чи юний дослідник Джек Андрака.

Ви вже вдруге на виставці. Чи можна проаналізувати та визначити тенденції розвитку освітніх технологій.

Це складне запитання. Бо кількість технологій стрімко збільшується. Але основним є педагогічна складова технологій. На сьогодні існує безліч різноманітних програмних застосунків, які можна використовувати в навчальному процесі. Досі переважають програмні застосунки, які не дозволяють учневі створювати самостійний контент. Це різноманітні інтерактивні підручники, наповнені текстово, ілюстративно, з анімацією, з тестовими завданнями.

Проте ми бачимо прагнення до програмних застосунків, які дозволяють учневі створювати свій власний контент, і наразі спостерігаємо тенденцію зростання кількості саме таких застосунків. Вже тепер учень може ознайомитися з інтерактивним навчальним матеріалом і як результат своєї навчальної діяльності створити свій власний продукт – відео, презентацію або ж матеріал різнопланового характеру у форматі OneNote. До речі, OneNote – це застосунок не лише для швидких записів, текстових, візуальних, звукових, чи організації своїх особистих відомостей. Він є гарним зразком потужного навчального застосунка з можливістю спільної роботи вчителя й учня в обох режимах, онлайн і офлайн.

Виставка BETT2015 продемонструвала педагогічний потенціал динамічних продуктів, які персоналізують навчання, вносять елемент гри, дозволяють і вчителеві, й учню створювати свої навчальні матеріали. Очевидна тенденція переходу до хмарних технологій. Саме хмарні технології дозволяють використовувати навчальний контент у будь-якому місці планети, на пристроях різних типів з будь-якою операційною системою. Для вчителя додатковим бонусом стає можливість оцінювати роботу учня в режимі реального часу.

Чи можете порадити конкретні технології, які реально можуть використовувати українські учителі вже сьогодні?

Залюбки. Про OneNote ми вже згадали. Раджу використовувати хмарний варіант використання даного продукту. Є гарний варіант використання OneNote і з «десктоп», тобто без підключення до Інтернету. Звісно не можу не нагадати про інший чудовий хмарний продукт – Office 365, який для навчальних закладів в Україні надається безоплатно.

Іще нагадаю українським освітянам про можливість доступу до готового навчального контенту від учителів міжнародної педагогічної громади «Партнерство в навчанні». На сьогодні в цій освітній мережі розміщено понад 5 000 готового контенту українською мовою, англійською – 12 000, російською – 3 000, а є також матеріали румунською, угорською, польською…

за матеріалами :http://osvita.ua/school/method/technol/46158/

Переглядів: 609 | Додав: Lesya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: