П`ятниця, 29.03.2024, 08:06

Вітаю Вас Гість | RSS

Дякую, що зайшли на сайт!
Головна » 2014 » Листопад » 25 » Нейрони нашої шкіри здатні думати
00:27
Нейрони нашої шкіри здатні думати

Дослідження, проведене медичним факультетом в університеті Умео, Швеція, показало, що нейрони в нашій шкірі мають здатність сприймати і обробляти інформацію.

Передбачалося, що наша нервова система являє собою мережу чутливих датчиків, в яких міститься деяка інформація. Потім вона відсилається в мозок для подальшої обробки. Однак, схоже, дане припущення може виявитися помилковим. Раніше вважалося, що тільки наш мозок може виробляти складні розрахунки. Але тепер вчені з’ясували, що навіть нейрони в шкірі можуть обробляти інформацію.
Наша шкіра володіє особливістю, яка дозволяє нервовим волокнам формувати зони підвищеної чутливості. Завдяки нейронам, шкіра має здатність збирати тактильну інформацію, за рахунок чого ми можемо відчувати дотики.
Дослідники шведського університету заявляють про те, що ці розгалуження дають можливість так званим тактильним нейронам не тільки відчувати об’єкти, але також обробляти їх геометричні дані. Саме так вважають автори даного дослідження Ендрю Пружинскі і Роланд С. Йоханссон.
Це дослідження, опубліковане в журналі “Nature Neuroscience”, показало, що розгалуження дає нейронам можливість передати сигнал в мозок, повідомляючи, що об’єкт торкнувся шкіри. На додаток до цього, нейрони також обробляють геометричні дані про об’єкт.
Висловлюючись більш простою мовою, периферійні нейрони, що допомагають кінчика пальця відчути об’єкт і дати йому характеристику, здатні обробити інформацію в такій же мірі, в якій вона обробляється в корі головного мозку.
Також було відзначено, що чутливість нейронів залежить від рівня чутливості на різних ділянках шкіри. Сто мільярдів клітин містить мозок людини. Нейрон “вистрілює” (тобто зв’язується з сусіднім нейроном) приблизно 200 разів на секунду.
Переглядів: 687 | Додав: Lesya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: