Четвер, 25.04.2024, 14:23

Вітаю Вас Гість | RSS

Дякую, що зайшли на сайт!
Головна » 2016 » Листопад » 16 » Мотивація- ключ до успіху
23:48
Мотивація- ключ до успіху

Одна з найефективніших форм мотивації полягає в тому, щоб зміцнити впевненість у власних силах. Перевіреним засобом мотивації є планування мети і завдань самими учнями. Тільки тоді, коли учень сам по собі планує індивідуальну мету навчання, у нього виникає віра в себе, а це – запорука успішного навчання.

Успіх ще більше посилює мотивацію.

Стимул — це насамперед засіб, який спонукає дитину до посиленої діяльності, своєрідний зовнішній поштовх, сила якого зростає залежно від його суспільної значущості. Сюди можна віднести перехід до перспективнішого класу, отримання пільг на екзаменах та інші суспільно-політичні, моральні, економічні причини.

Мотив — це усвідомлене дитиною внутрішнє спонукання до дії. Він більше індивідуалізований у своїх проявах, ніж стимул. Наприклад, батьки, яких потрібно потішити оцінкою, приємне відчуття своєї майстерності або відчуття радості від відкриття нового тощо.

Усе це дає змогу зробити висновок про те, що стимули являють собою такі чинники поведінки людини, які сприяють усвідомленню нею своїх потреб і на основі відповідних мотивів та орієнтації допомагають вибору найцінніших із них в соціальному та особистісному плані.

Мотивація передбачає:

• морально-психологічну стимуляцію навчальної діяльності, так званий «внутрішній двигун»;

• прагнення людини домагатися успіху в різних видах діяльності;

• пошук відповідей на запитання «чому?», «навіщо?», «заради чого?».

Переглядів: 574 | Додав: Lesya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: