П`ятниця, 26.04.2024, 02:14

Вітаю Вас Гість | RSS

Дякую, що зайшли на сайт!
Головна » 2013 » Листопад » 11 » Спеції пом'якшують дію жирної їжi
23:49
Спеції пом'якшують дію жирної їжi




Багато спецій є потужними антиоксидантами. Це підвищує їх цінність в якості натуральних поживних речовин, які можуть допомогти впоратися з хронічними захворюваннями.

Учені з Державного університету Пенна опублікували в The Journal of Nutrition статтю, яка дає чіткі докази того, що дві спеції — куркума та кориця — є захистом організму від впливу жирної їжі.

Дієта, багата жирами і продуктами, смаженими на тваринному маслі, підвищує рівень окисленого «поганого холестерину» і тригліцеридів (також небезпечних жирів) у крові. Куркума та кориця, прийняті перед жирною їжею, ведуть до зниження рівня тригліцеридів на 30%, попереджаючи каскад шкідливих метаболічних реакцій, що ведуть до хвороб серця та цукрового діабету. Також було показано, що в учасників експерименту, які отримували спеції, рівень інсуліну знижувався на 21%.

Для проведення дослідження вчені додавали 14 грамів суміші куркуми і кориці в порцію високої жирності, що містить 1200 калорій, і порівнювали результати з контрольною групою, яка не отримувала суміш спецій.

Автори дослідження зробили висновок, що спеції покращують два суттєвих метаболічних показника, пов'язаних з ризиком розвитку цукрового діабету та серцевосудинних захворювань.
Переглядів: 692 | Додав: Lesya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: