П`ятниця, 19.04.2024, 19:57

Вітаю Вас Гість | RSS

Дякую, що зайшли на сайт!
Головна » 2013 » Жовтень » 29 » Миття рук покращує емоційний стан і підвищує самооцінку
20:21
Миття рук покращує емоційний стан і підвищує самооцінку

                                                                  

Доктор Кай Каспар з Кельнського університету констатує: звичайна процедура миття рук допомагає людині подивитися на світ оптимістичніше після неприємної події, пише The Daily Mail . Як показав експеримент, даний процес робить людину впевненішою в собі, навіть якщо вона провалила завдання.
 Вчений у ході експерименту розділив 98 добровольців на три групи. Спочатку людям з двох груп потрібно було впоратися з нездійсненним завданням. Третя виступала в якості контрольної. Коли дві основні групи провалилися, однією з них дозволили помити руки. У підсумку саме група вимивших руки стала позитивніше дивитися на перспективу все-таки впоратися із завданням.
Але її членам це рідше вдавалося, незважаючи на хороше самопочуття. Мабуть, у них знижувалася мотивація. У кожному разі, процес миття рук дає не тільки фізичне очищення, а й емоційне. Як показала робота Університету Мічигану, після миття рук люди спокійніше дивилися на прийняті ними рішення. Головне тут – вимити руки відразу після прийняття рішення.
 

                  За матеріалами http://www.schoollife.org.ua
Переглядів: 1072 | Додав: Lesya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: