П`ятниця, 19.04.2024, 06:04

Вітаю Вас Гість | RSS

Дякую, що зайшли на сайт!
Головна » 2013 » Листопад » 19 » Як навчитись швидко читати
18:05
Як навчитись швидко читати

Уміння швидко читати останнього часу стає вельми затребуваним. Вимоги диктує чималий обсяг інформації, який доводиться засвоювати сучасній людині. Будь-який текст легше осягнути, володіючи технікою читання у прискореному темпі. Тому така здатність перетворюється із прикладного навику у необхідний хист.

Раніше вважали, що швидкість, із якою людина читає текст, засвоюється у дитинстві. Втім, техніку читання розвивають у шкільні роки. Зазвичай учень старших класів читає зі швидкістю 50-100 слів на хвилину, студент вишу за одну хвилину прочитає в середньому 150-200 слів. А за умови тренування швидкості читання навіть школяр набуде потрібного досвіду, аби прочитати 500 слів на хвилину.

Навчитись швидко читати не так вже й складно. Головне, запам’ятати, що при звичному ритмі читання тексту, людина зупиняє погляд на кожному слові. А при збільшенні швидкості читання, рух очей охоплює відразу кілька слів. На розумінні сенсу текстів це аж ніяк не відображається. Справа у тому, що за допомогою техніки швидкісного читання людина усвідомлює не кожне слово окремо, яке ще потрібно з’єднувати з іншими словами, а відразу цілі смислові поняття.

Таким чином, заощаджується час, виділений на засвоєння матеріалу. Вирізнення ключових слів тексту так само важливе для швидкісного читання, як і безпосередньо рух очних яблук. Тому, виробляючи навики читання у прискореному темпі, вправніше засвоюється той текст, тема якого, а відповідно, і ключові слова, вже знайомі. Чим більше таких ключових слів у подальшій практиці опановує читач, тим жвавіший буде темп його читання у майбутньому.


Якщо ви хочете швидко навчити дитину читати, перейдіть за посиланням http://www.rebusmetod.com/ та отримайте доступ до безкоштовних уроків. Навчити читати українською легко, навіть якщо дитина не хоче вчитися читати. Ребус-метод дозволяє вивчити читанню будь-якого малюка. 10 хвилин на подолання першого бар'єру за допомогою веселої онлайн гри. Лише 20 хвилин на день, і за місяць хлопчики і дівчата читають по складах, щодня збільшуючи швидкість читання. Спершу склади заміняються картинками, і це імітує механіку читання, пізніше картинки замінюються літерами і буквосполученнями.
Навчити дітей читати — легко!

Переглядів: 981 | Додав: Lesya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: